6 dl maitoa
3 1/3 pkt hiivaa
1 1 dl siirappia
0.5 1 tl öljyö
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl ruokasoodaa
1.5 150 g ruis- tai ohrajauhoja
7 700 g vehnäjauhoja

Tee näin:

1. Liuota hiiva kylmään maitoon.

2. Lisää muut aineet. Varo työstämästä taikinaa liikaa. Sen pitää olla löysää.

3. Laita uuni päälle 250 asteeseen.

4. Anna taikinan olla kunnes se alkaa nousta.

5. Pyörittele märillä käsillä taikinasta pieniä palloja ja taputtele ne ohuiksi letuiksi leivinpaperille.

6. Paista leipiä heti uunissa ilman lisänostatusta n. 2-4 minuttia, tai kunnes ovat saaneet väriä pintaan.

 

Olen ottanut vapauden muunnella ohjetta hieman suomalaisempaan ja kotikäyttösempään muotoon. Alkup. resepti Alexandra Zazzi recept.nu/1.4034/alexandra_zazzi/matbrod/mjol/mjukt_tunnbrod#servings1